Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isänpäivän marenkikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Arja kirjoittaa: Paljon olen monenlaisia kakkuja ja leivonnaisia tehnyt, mutta ei ole tämän kakun voittanutta. Yksimielisesti ihmiset kehuvat tätä aivan erinomaisen makuiseksi ja se on suosikkikakku sekä lasten ja miehen mielestä olipa juhlan syy mikä tahansa. Marengin makeus ja hedelmien raikkaus yhdistyvät tässä aivan loistavasti.

Pohja

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa

Marenkikuorrutus

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria

Täyte

  • 1 prk kuohu- tai vispikermaa (2 dl)
  • 1 prk maitorahkaa (200 g)
  • noin 3 rkl sokeria tai maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
  • pari tippaa appelsiiniaromia
  • 1 tlk persikoita

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Vaahdota rasva ja sokeri. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Öljyä leivinpaperi ja levitä pohjataikina siihen ohuelti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkaten. Levitä marenki kuohkeaksi kerrokseksi pohjan päälle. Laita päälle vielä mantelilastuja ja paista pohjaa 175-asteessa n. 20 minuuttia kunnes se on kauniinvaaleanruskea.

Anna pohjan jäähtyä ja vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, sokerit ja appelsiiniaromi. Kuutioi persikat pieneksi. Leikkaa pohjataikina keskeltä kahtia ja irrota lastan avulla leivinpaperista ja nosta vadille. Levitä kermatäyte ja hedelmät toiselle puoliskolle ja nosta toinen (marenkipuoli) päälle. Sihtaa ennen tarjoilua kakun päälle tomusokeria ja koristele mieleiseksi.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku