Jouluhalko on maailmalla suosittu leivonnainen. Käsistään näppärä kotikokki viimeistelee halon itse valmistamillaan koristeilla - me muut ostamme koristeet valmiina.

Ainekset

  • Reseptistä tulee noin 8 palaa

Pohja

  • 75 g sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 75 g vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 3 munanvalkuaista
  • 25 g voisulaa

Täyte

  • 150 g voita
  • 100 g tomusokeria
  • 3 rkl kirsikkaviinaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • marenkeja
  • kakunkoristeita mielesi mukaan

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munakeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja suola ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Kääntele taikinaan voisula ja viimeisenä kovaksi vatkatut munanvalkuaiset - varovasti mutta huolellisesti. Peitä uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina levyksi, jonka koko on noin 25x35 cm ja paksuus puoli senttiä. Paista 8-10 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Kumoa pohja ja pane uunipannu päälle painoksi. Anna jäähtyä. Näin kakkupohja pysyy mehevänä.

2. Voitäyte: Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kirsikkaviina ja kaakaojauhe koko ajan sekoittaen.

3. Levitä puolet voitäytteestä kakkupohjan päälle ja kääri samalla tavalla kuin kääretorttu. Leikkaa kummastakin päädystä viisto pala. Pursota jäljelle jäänyt voitäyte jouluhalon pinnalle pursottimella ja asettele haluamasi koristeet halon päälle. Koristele marengeilla.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset