Sacherkakku
Mehevä sacherkakku on kevään juhlapöydän kuningatar. Kokeile herkullista reseptiä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria (85 g)
- 5 kananmunan keltuaista
- 150 g taloussuklaata (sulatettuna)
- 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (n. 130 g)
- 1 tl leivinjauhetta
- 5 kananmunan valkuaista
Täyte
- 200 g aprikoositäytettä tai -marmeladia
Kuorrute
- 2½ dl kuohukermaa
- 400 g taloussuklaata
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää massaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää massan joukkoon käsin sekoittaen.
Paista kakkupohjaa 170-asteisen uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kolmeen osaan ja täytä välit aprikoositäytteellä. Päällystä kakku päältä ja reunoilta aprikoositäytteellä tasaiseksi ja laita kakku kylmään.
Valmista kuorrutus keittämällä kerma kattilassa ylös kiehuttaen ja kaada kuuma kerma paloitellun suklaan päälle. Sekoita kuorrutus hiljalleen tasaiseksi massaksi. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle. Kun kuorrute on kovettunut voit samalla kuorrutteella pritsata kakun päälle Sacher-kirjailun.
Säilytä kakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä. Ylimääräisen kuorrutteen voit säilyttää jääkaapissa 3-4 päivää ja sulattaa mikroaaltouunissa varoen uutta käyttöä varten.
Resepti: Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa