Isoäidin omenapiirakka
Tee tämä piiras pehmeistä omenoista. Vaniljakastike tai jäätelö saa sydämen laulamaan yhdessä tämän piiraan kanssa.
Ainekset
- Kuudelle
Täyte
- 1 l pehmeitä omenoita paloina
- ½ dl sokeria tai fariinisokeria
Taikina
- 1 pussi mantelipikkuleipiä, 80 g
- 1 dl haaleaa maitoa
- 125 g pehmeää voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 munankeltuaista
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 25 mantelia jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka. Sekoita omenapalat ja sokeri ja anna vetäytyä 20 minuuttia.
2. rouhi tai miksaa koneella pikkuleivät murusiksi ja sekoita ne maitoon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää munat yksi kerrallaan ja sitten keltuaiset. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste, pikkuleipäseos ja mantelijauhe.
3. Kerrostele vuorotellen omenoita ja taikinaa vuokaan, niin että pohjimmaisena on omenaa ja päällimmäisenä taikinaa. Paista 30-40 minuuttia. Tarjoile mielellään piiraan ollessa vielä haalea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka