Manteli-pähkinäpiirakka
Ohuen kuoren alle piiloutuu herkullinen manteli-pähkinätäyte. Tarjoa piirakka jälkiruokana tai kahvin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 palaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 175 g voita
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vettä
- 200 g pähkinöitä ja manteleita
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan myös yleiskoneella. Sekoita joukkoon munankeltuainen ja vesi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda mantelit ja pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi ne sitten. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, joista toinen on piirakan pohja ja toinen kansi.
3 Sekoita täytettä varten munat, manteli-pähkinärouhe ja sokeri. Nosta piirakan pohjalevy irtopohjavuokaan, lusikoi päälle manteli-pähkinätäyte ja peitä kannella. Nypi reunat huolellisesti yhteen. Paista 30 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku