Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isoäidin perunatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sunnuntaijälkiruokaa mummon luona.

1 torttuun

  • 200 g pehmeää voita
  • 200 g keitettyjä, kylmiä perunoita, raasteena
  • 200 g vehnäjauhoja – n. 3 ½ dl

Täyte

  • omenasosetta tai vadelmahilloa

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja perunaraaste huolellisesti. Lisää jauhot ja työstä taikina notkeaksi kevyesti jauhotetulla alustalla.

2. Jaa taikina 3-4 palaan ja kaulitse pyöreiksi pohjiksi. Laita ne leivinpaperille pellille.

3. Paista pohjat kullanruskeiksi uunin keskitasolla, n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Laita pohjat yhteen omenasoseen tai vadelmahillon kera. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa, pursota hienoksi kuvioksi tortulle.

Tuoreimmat aiheesta

Kakku