Isoäidin perunatorttu
Sunnuntaijälkiruokaa mummon luona.
1 torttuun
- 200 g pehmeää voita
- 200 g keitettyjä, kylmiä perunoita, raasteena
- 200 g vehnäjauhoja – n. 3 ½ dl
Täyte
- omenasosetta tai vadelmahilloa
Kuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja perunaraaste huolellisesti. Lisää jauhot ja työstä taikina notkeaksi kevyesti jauhotetulla alustalla.
2. Jaa taikina 3-4 palaan ja kaulitse pyöreiksi pohjiksi. Laita ne leivinpaperille pellille.
3. Paista pohjat kullanruskeiksi uunin keskitasolla, n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Laita pohjat yhteen omenasoseen tai vadelmahillon kera. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa, pursota hienoksi kuvioksi tortulle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti