Isoäidin perunatorttu

Sunnuntaijälkiruokaa mummon luona.

1 torttuun

  • 200 g pehmeää voita
  • 200 g keitettyjä, kylmiä perunoita, raasteena
  • 200 g vehnäjauhoja – n. 3 ½ dl

Täyte

  • omenasosetta tai vadelmahilloa

Kuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja perunaraaste huolellisesti. Lisää jauhot ja työstä taikina notkeaksi kevyesti jauhotetulla alustalla.

2. Jaa taikina 3-4 palaan ja kaulitse pyöreiksi pohjiksi. Laita ne leivinpaperille pellille.

3. Paista pohjat kullanruskeiksi uunin keskitasolla, n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Laita pohjat yhteen omenasoseen tai vadelmahillon kera. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa, pursota hienoksi kuvioksi tortulle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!