Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Italialainen porsaanpata sitruunalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruuna ja persilja ovat klassisia mausteita porsaanlihalle Italiassa. Viinin ja valkosipulin kera tästä tulee ihanaa, mehevää talviruokaa. Tarjoile mielellään timjamilla maustettujen, uunissa paistettujen perunaviipaleiden kera.

Neljälle

  • 700 g porsaanlapaa, pieninä viipaleina
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 1 ½ tl korianteria, jauhettua
  • 1 sitruuna pieninä viipaleina
  • persiljaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja kuminaperunoita

Valmistusohje

1. Paista lihaa ja valkosipulia pannussa tilkassa rapsiöljyä.

2. Kaada päälle 2/3 viinistä, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 20-25 minuuttia.

3. Kuumenna lämpöä, lisää loput viinistä sekä korianteri ja sitruuna. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, tarjoile perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata