Italialainen porsaanpata sitruunalla
Julkaistu
Sitruuna ja persilja ovat klassisia mausteita porsaanlihalle Italiassa. Viinin ja valkosipulin kera tästä tulee ihanaa, mehevää talviruokaa. Tarjoile mielellään timjamilla maustettujen, uunissa paistettujen perunaviipaleiden kera.
Neljälle
- 700 g porsaanlapaa, pieninä viipaleina
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- 1 ½ tl korianteria, jauhettua
- 1 sitruuna pieninä viipaleina
- persiljaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- raakapaistettuja kuminaperunoita
Valmistusohje
1. Paista lihaa ja valkosipulia pannussa tilkassa rapsiöljyä.
2. Kaada päälle 2/3 viinistä, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 20-25 minuuttia.
3. Kuumenna lämpöä, lisää loput viinistä sekä korianteri ja sitruuna. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, tarjoile perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku