Italialaiset possukääryleet
Vanhanajan possukääryleestä on tullut juhlaruokaa! Kotiruoan tarjoileminen voi liikuttaa paatuneimmankin vieraan kyyneliin. Ja mikä maistuukaan paremmalta kuin hyvin haudutettu kääryle maukkaan kastikkeen ja rapeiden lohkoperunoiden kera?
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta porsaanlapaa tai -seläkettä (800 g)
- 4 ohutta viipaletta savukinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
- 8 pientä maustekurkkua
- 8 salvianlehteä (tai ½ rkl kuivattua salviaa)
- suolaa, mustapippuria
Kastike
- 1 rkl jauhoja
- 3 dl kanalientä (tai vasikanlientä)
- paistolientä
- 1 dl kermaa
- (omenasosetta maun mukaan)
Valmistusohje
1. Nuiji lihaviipaleet muovipussissa tai kaulitse kaulimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kinkkua, kurkkua ja salviaa joka viipaleelle. Kääri kokoon ja kääntele ripauksessa vehnäjauhoja.
2. Ruskista kääryleet joka puolelta (aloita ruskistaminen sauma alaspäin, silloin kääryleet pysyvät useimmiten koossa, mutta pidä hammastikkuja varalla). Kaada päälle liemi ja hauduta miedolla lämmöllä n. ½ tuntia.
3. Nosta kääryleet pannusta, lisää pannuun kerma ja keitä kokoon n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja nokareella omenasosetta. Laita kääryleet takaisin pannuun ja anna kuumeta kiehuvaksi. Tarjoile mielellään perunoiden ja jonkin vihanneksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku