Vasikkapyyt
Ellet löydä vasikanjauhelihaa, voit korvata sen sika-nautajauhelihalla. Tässä ruokalajissa pyillä tarkoitetaankin jauhelihasta muotoiltavien suurten lihapullien muotoa: niistä tulee tehdä hieman pitkulaisia – pyylinnun muotoa muistuttaen.
Neljälle
- 600 g vasikanjauhelihaa
- ½ keltasipuli
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl nelimaustetta
- 1 dl sihdattuja korppujauhoja
- voita paistamiseen
Kastike
- 2 dl vasikanlientä
- 1 ½ dl kermaa
- 1 rkl dijonsinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- voissa paistettuja kantarelleja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta sipuli hienoksi. Sekoita sipuli, muna ja jauheliha, lisää kerma, suola, pippuri ja nelimauste.
2. Muotoile lihasta pyitä ruokalusikan avulla, pyörittele ne korppujauhoissa ja ruskista voissa kuumalla pannulla. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa 15 minuuttia.
3. Keitä liemi, kerma, sinappi ja tomaattipyree. Keitä kokoon 10 minuuttia. Tarjoile pyyt kastikkeen ja voissa paistettujen kantarellien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku