Isoäidin porsaskääryleet
Mausteet tekevät nämä kääryleet. Inkivääri ja sinappi solmivat maukkaan liiton. Isoäiti tarjoilee kääryleet keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera. Mieluiten vävypojalleen, joka arvostaa ruokalajia suuresti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g viipaloitua porsaanlapaa tai kinkkua (n. 12 viipaletta)
- 1 iso porkkana
- 1 keltasipuli
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl lihalientä (kuutiosta)
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 2 rkl makeaa sinappia
- öljyä tai margariinia paistamiseen
- hammastikkuja kääryleiden kiinnittämiseen
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja sipuli. Lohko sipuli ja leikkaa porkkana n. 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita sipuli padan pohjalle ja puuteroi päälle puolet jauhoista.
2. Nuiji lihaviipaleet nyrkillä ja voitele ne sinapilla. Mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Rullaa palat kääryleiksi ja pistä niihin hammastikut jotta ne pysyvät kasassa.
3. Ruskista kääryleet voissa tai margariinissa paistinpannulla. Siirrä ne pataan ja puuteroi päälle loput jauhoista. Kaada päälle lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Anna porista miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Lisää porkkanat kun keittoaikaa on jäljellä n. 15 minuuttia. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kääryleet keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku