Luumuiset sianlihakääryleet

Kääryleistä tulee vain maukkaampia, mitä pidempään ne saavat porista kattilassa. Lisää lientä jos kastikkeesta tulee liian paksua. Voit muunnella täytettä esimerkiksi pikkukurkuilla, savukinkulla tai aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Neljälle

  • 800 g tuoretta sianlihaa (kinkkua, kokolihaa) viipaleina
  • 1 pss kuivattuja luumuja, kivettömiä
  • hillottua inkivääriä tai kuivaa jauhettua
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl lientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi

  • perunalunta

Valmistusohje

1. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä joko hieman hillottua inkivääriä joka kääryleeseen tai ripottele päälle hieman jauhettua. Laita päälle luumu jokaiselle viipaleelle ja kääri rullalle, kiinnitä hammastikuilla.

2. Kääntele kääryleet kevyesti suolatuissa jauhoissa ja ruskista joka puolelta.

3. Laita matalaan pataan nokareeseen voita. Lisää loput luumut. Lisää liemi, viini ja kerma.

4. Anna porista kannen alla 30 minuuttia.

5. Tarjoile perunalumen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.