- Huuhtele ja kuivaa perunat.
- Ota juustohöylällä ohuita lastuja ja laita kulhoon.
- Sekoita joukkoon sitruunaöljy ja suolaa. Kääntele tasaiseksi.
- Levitä perunalastut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin toistensa kanssa.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.
- Valmista raikas dippikastike: Sekoita smetanan joukkoon sitruunaöljyä ja ripaus suolaa.
- Herkuttele!
Makuja
Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa
Valmista perunalastuja itse uunissa!MTV
Julkaistu 01.04.2022 14:43
Oletko jo kokeillut itse valmistettuja perunalastuja? Käytä kiinteää perunaa ja juustohöylää. Näin saat sopivan ohuet lastut. Hyödynnä erilaisia maustettuja öljyjä maustamisessa. Perunalastujen kylkeen valmistetaan sitruunadippikastike.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 5-6 keskikokoista perunaa
- ½ dl sitruunaöljyä
- ½ tl suolaa
Sitruunadippikastike
- 200 g smetanaa
- 2 rkl sitruunaöljyä
- ripaus suolaa