Perunalastut
Hauska ja erilainen drinkki-purtava ovat itsetehdyt perunalastut. Saadaksesi oikein ohuita viipaleita perunoista, voit käyttää juustohöylää. Jos käytät eri perunalaatuja, kuten siikliä, rosamundaa, sinistä kongoa ja bataattia, saat samalla kauniin värisinfonian.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, mielellään eri laatuja
- 2 l öljyä friteeraamiseen
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja viipaloi ne hyvin ohueksi, esim. juustohöylällä. Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Keitä perunalastuja pieni erä kerrallaan. Lastujen pitää paistua kullanruskeiksi.
2. Nostele lastut valumaan talouspaperin päälle. Suolaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka