Sinappipaneerattua lohta
Julkaistu
Yksinkertainen paneeraus tekee tästä arkiruoasta oikein juhlallista. Silti se on helppo ja nopea valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 4 palaa lohifileetä
- ½ dl makeaa sinappia
- 2 tl sinapinsiemeniä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- fetajuustoa
- papusalsaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohipalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Levitä päälle sinappi ja ripottele päälle sinapinsiemenet, suolaa ja pippuria. Höylää päälle ohuita voiviipaleita juustohöylän avulla.
2. Paista lohta uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
3. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka