Pizzapohja
Maanantaina herkutellaan pizzalla, jonka voi myös valmistaa grillissä. Herkuttelun kruunaavat mansikat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1,5 dl vettä
- 15 g hiivaa
- n. 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Kastike ja täyteaineet
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 200 g salamia
- 100 g aurajuustoa
- 1 rkl jalapenorenkaita
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 rasia rucolaa
- 150 g emmental-raastetta
Valmistusohje
Valmista pizzapohja. Sekoita tuore hiiva 40-asteiseen veteen ja lisää jauhoja hiljalleen. Sekoita kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan syntymään.
Anna kohota liinan alla 30 minuutin ajan ja kauli sen jälkeen siitä ohuita pizzapohjia.
Sekoita tomaattipyre sekä murska kulhossa ja levitä tasainen kerros kastiketta pohjan päälle. Täytä pizza mieleisessäsi järjestyksessäsi ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä pizzat parilatasolla rapeaksi ja koristele ne oliiviöljyssä pyöritellyillä rucoloilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku