Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite

hasselpähkinälevite foodbytwins
Suklaa-hasselpähkinälevitteen voi ajaa tasaiseksi esimerkiksi sauvasekottimen prosessoriosalla tai sitten tehosekoittimessa. Foodbytwins

Nutellaa voi tehdä itse todella helposti! Tämän suklaa-hasselpähkinälevitteen ohjeen jakoivat Foodbytwins-ruokablogin Noora ja Petra Väänänen.

  • Aktiivinen valmistusaika: 10min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min

Ainekset

  • 200 g hasselpähkinöitä
  • 1 dl tomusokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 0,25 dl kylmäpuristettua kookosöljyä, sulatettuna
  • Ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Laita hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda hasselpähkinöitä
    uunissa 160 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Aseta pöydälle puhdas keittiöliina ja kaada kuumat paahtuneet hasselpähkinät sen
    päälle. Kääri liina tiukaksi pussiksi ja hiero käsiesi välissä, jotta saat helposti
    irroitettua pähkinöiden kuoret.
  3. Sulata kookosöljy.
  4. Aseta raaka-aineet erissä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi
    levitteeksi.
  5. Tarjoile esimerkiksi pannukakkujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!