Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite
Julkaistu
Nutellaa voi tehdä itse todella helposti! Tämän suklaa-hasselpähkinälevitteen ohjeen jakoivat Foodbytwins-ruokablogin Noora ja Petra Väänänen.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
Ainekset
- 200 g hasselpähkinöitä
- 1 dl tomusokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia
- ½ dl kaakaojauhetta
- 0,25 dl kylmäpuristettua kookosöljyä, sulatettuna
- Ripaus suolaa
Valmistusohje
- Laita hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda hasselpähkinöitä
uunissa 160 asteessa noin 20 minuuttia. - Aseta pöydälle puhdas keittiöliina ja kaada kuumat paahtuneet hasselpähkinät sen
päälle. Kääri liina tiukaksi pussiksi ja hiero käsiesi välissä, jotta saat helposti
irroitettua pähkinöiden kuoret. - Sulata kookosöljy.
- Aseta raaka-aineet erissä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi
levitteeksi. - Tarjoile esimerkiksi pannukakkujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka