Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruusunmarjakorput

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä hauskat korput ovat hyviä esimerkiksi teen kanssa tai vaikka ruusunmarjateen kera. Ruusunmarjajauhetta löydät luontaistuotehyllyiltä ja -kaupoista.

Yksi annos

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 25 g maapähkinöitä
  • 2,75 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl ruusunmarjajauhetta
  • 60 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Rouhi mantelit ja pähkinät karkeasti.

2. Sekoita jauho, leivin- ja ruusunmarjajauhe keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri toisessa kulhossa, lisää seokseen muna, manteli- ja pähkinärouheet ja viimeiseksi jauhoseos. Jaa taikina kahteen palaan ja pyöritä niistä 4 sentin levyiset pitkot. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa 7-9 minuuttia. Leikkaa ne kapeiksi vinopaloiksi hieman jäähtyneinä ja kuivata paloja jälkilämmössä.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät