Ruusunmarjakorput
Nämä hauskat korput ovat hyviä esimerkiksi teen kanssa tai vaikka ruusunmarjateen kera. Ruusunmarjajauhetta löydät luontaistuotehyllyiltä ja -kaupoista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi annos
- 100 g kuorittuja manteleita
- 25 g maapähkinöitä
- 2,75 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl ruusunmarjajauhetta
- 60 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Rouhi mantelit ja pähkinät karkeasti.
2. Sekoita jauho, leivin- ja ruusunmarjajauhe keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri toisessa kulhossa, lisää seokseen muna, manteli- ja pähkinärouheet ja viimeiseksi jauhoseos. Jaa taikina kahteen palaan ja pyöritä niistä 4 sentin levyiset pitkot. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunissa 7-9 minuuttia. Leikkaa ne kapeiksi vinopaloiksi hieman jäähtyneinä ja kuivata paloja jälkilämmössä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka