Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päärynät pähkinäkastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppo ja maukas jälkiruoka, joka on helppo valmistaa aineksista, jotka luultavasti löytyvät valmiiksi keittiön kaapeista. Säilytä mielellään pähkinöitä pakastimessa, niin ne pysyvät raikkaina. Kastiketta voit käyttää kaikkien hedelmien ja jäätelön kera, mutta muista tarkistaa, ettei vieraiden joukossa ole pähkinäallergikkoja.

Neljälle

  • 1 prk päärynänpuolikkaita

Kastike

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl jauhettuja hasselpähkinöitä
  • ¾ dl kuohukermaa
  • ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
  • raastettua kilosuklaata

Valmistusohje

1. Jaa valutetut päärynät laseihin.

2. Kuumenna maitoa, maizenaa, keltuaista, sokeria ja vaniljaa kattilassa sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää pähkinät.

3. Ota kattila liedeltä, raaputa vaniljansiemenet kattilaan.

4. Vatkaa kerma ja lisää kastikkeeseen. Kaada kastike päärynöille, koristele suklaalla.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät