Päärynät pähkinäkastikkeella
Helppo ja maukas jälkiruoka, joka on helppo valmistaa aineksista, jotka luultavasti löytyvät valmiiksi keittiön kaapeista. Säilytä mielellään pähkinöitä pakastimessa, niin ne pysyvät raikkaina. Kastiketta voit käyttää kaikkien hedelmien ja jäätelön kera, mutta muista tarkistaa, ettei vieraiden joukossa ole pähkinäallergikkoja.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk päärynänpuolikkaita
Kastike
- 2 ½ dl maitoa
- 1 rkl maizenaa
- 1 munankeltuainen
- 1 tl sokeria
- 2 rkl jauhettuja hasselpähkinöitä
- ¾ dl kuohukermaa
- ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
- raastettua kilosuklaata
Valmistusohje
1. Jaa valutetut päärynät laseihin.
2. Kuumenna maitoa, maizenaa, keltuaista, sokeria ja vaniljaa kattilassa sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää pähkinät.
3. Ota kattila liedeltä, raaputa vaniljansiemenet kattilaan.
4. Vatkaa kerma ja lisää kastikkeeseen. Kaada kastike päärynöille, koristele suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka