Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päärynät tee-sitruunaruoholiemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksinkertainen ja raikas päätös päivälliselle ja hauska yhdistelmä: korkeat terveysvaikutukset, vähän kaloreita ja hiilihydraatteja ja kuitenkin jännittävä jälkiruoka.

Neljälle

  • 6 pientä, kiinteää päärynää
  • 1 l (tölkki) valmista sitruunanmakuista jääteetä
  • 2 sitruunaruohonkortta

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, mutta säästä kannat. Murskaa sitruunaruohojen alaosa ison veitsen varrella. Pane sitruunaruohot ja päärynät kattilaan ja kaada jäätee päälle. Teen täytyy peittää päärynät kokonaan, joten katso sopivankokoinen kattila.

2. Kuumenna tee kiehuvaksi ja keitä varovasti 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden maustua liemessä vielä 10 minuuttia. Tarjoile päärynät haaleina liemessään.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät