Päärynät tee-sitruunaruoholiemessä
Yksinkertainen ja raikas päätös päivälliselle ja hauska yhdistelmä: korkeat terveysvaikutukset, vähän kaloreita ja hiilihydraatteja ja kuitenkin jännittävä jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 pientä, kiinteää päärynää
- 1 l (tölkki) valmista sitruunanmakuista jääteetä
- 2 sitruunaruohonkortta
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, mutta säästä kannat. Murskaa sitruunaruohojen alaosa ison veitsen varrella. Pane sitruunaruohot ja päärynät kattilaan ja kaada jäätee päälle. Teen täytyy peittää päärynät kokonaan, joten katso sopivankokoinen kattila.
2. Kuumenna tee kiehuvaksi ja keitä varovasti 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden maustua liemessä vielä 10 minuuttia. Tarjoile päärynät haaleina liemessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi