Rommilla maustettu omenaruukku

Rommilla maustettu omenaruukku on herkullinen jälkiruoka. Kuumat omenat voi tarjoilla muun muassa vaniljajäätelön kera.

Raaka-aineet

  • 4 punaposkista omenaa
  • 150 g kuivattuja sekahedelmiä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 4 cl rommia
  • 1 dl mysliä

Tarjoiluun

  • jäätelöä

Valmistusohje

Kiehauta vesi sekä sokeri kattilassa ja lisää joukkoon veitsellä pienennetyt sekahedelmät. Anna seoksen kuplia hiljaisella lämmöllä noin 10 minuutin ajan, jolloin hedelmät turpoavat ja imevät itseensä makeuden. Kaada lopuksi joukkoon rommi ja lusikoi hedelmät annosvuoan pohjalle.

Koverra omenoista siemenkota pois ja täytä se myslillä. Nosta täytetyt omenat annosvuokaan, peitä kannella ja kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuutin ajan.

Tarjoile kuumat omenaruukut esimerkiksi jäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!