Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rommilla maustettu omenaruukku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rommilla maustettu omenaruukku on herkullinen jälkiruoka. Kuumat omenat voi tarjoilla muun muassa vaniljajäätelön kera.

Raaka-aineet

  • 4 punaposkista omenaa
  • 150 g kuivattuja sekahedelmiä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 4 cl rommia
  • 1 dl mysliä

Tarjoiluun

  • jäätelöä

Valmistusohje

Kiehauta vesi sekä sokeri kattilassa ja lisää joukkoon veitsellä pienennetyt sekahedelmät. Anna seoksen kuplia hiljaisella lämmöllä noin 10 minuutin ajan, jolloin hedelmät turpoavat ja imevät itseensä makeuden. Kaada lopuksi joukkoon rommi ja lusikoi hedelmät annosvuoan pohjalle.

Koverra omenoista siemenkota pois ja täytä se myslillä. Nosta täytetyt omenat annosvuokaan, peitä kannella ja kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuutin ajan.

Tarjoile kuumat omenaruukut esimerkiksi jäätelön kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Omenat