Jauhelihakastiketta ja pastaa
Tässä on kenties pastakastikkeista kaikkein tunnetuin. Käytämme tässä reseptissä naudanlihaa, mutta kokeile vaihteeksi myös lammasta tai possua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2-3 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- hieman italialaista salaattimaustetta
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Suikaloi porkkana ja selleri. Hienonna sipuli ja kuullota se ruskistamatta pehmeäksi kattilassa 1 ruokalusikallisessa öljyä. Sekoita joukkoon vihannessuikaleet ja purista valkosipuli mukaan. Kuullota muutaman minuutin ajan.
2. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, vastarouhitulla pippurilla ja vastaraastetulla muskottipähkinällä. Sekoita keskenään jauheliha ja vihannessekoitus ja kaada sitten joukkoon tomaatit, lihaliemi ja tomaattipyree.
3. Anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita silloin tällöin ja jatka tarvittaessa lihaliemellä. Mausta ripauksella italialaista salaattimaustetta ja sekoita lopuksi joukkoon ½ dl persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku