Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihakastiketta ja pastaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on kenties pastakastikkeista kaikkein tunnetuin. Käytämme tässä reseptissä naudanlihaa, mutta kokeile vaihteeksi myös lammasta tai possua.

4 annosta

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2-3 dl lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • hieman italialaista salaattimaustetta
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Suikaloi porkkana ja selleri. Hienonna sipuli ja kuullota se ruskistamatta pehmeäksi kattilassa 1 ruokalusikallisessa öljyä. Sekoita joukkoon vihannessuikaleet ja purista valkosipuli mukaan. Kuullota muutaman minuutin ajan.

2. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, vastarouhitulla pippurilla ja vastaraastetulla muskottipähkinällä. Sekoita keskenään jauheliha ja vihannessekoitus ja kaada sitten joukkoon tomaatit, lihaliemi ja tomaattipyree.

3. Anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita silloin tällöin ja jatka tarvittaessa lihaliemellä. Mausta ripauksella italialaista salaattimaustetta ja sekoita lopuksi joukkoon ½ dl persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike