Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta Bolognese parmesaaniraasteen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile spagetin ja raastetun parmesaanijuuston kera.

Neljälle

  • 300 g spagettia
  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 porkkana
  • 1 juuriselleri
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl jauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 100 g raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja raasta juuriselleri karkeasti. Paista vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi.

2. Puuteroi jauhot pannulle ja sekoita. Lisää liemi ja tomaattimurska. Mausta yrteillä, purista mukaan valkosipuli. Anna porista hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Tarjoile kastikkeen ja parmesaanin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapasta