Aito bolognese valmistuu näin:
- Paista pancetta pannulla oliiviöljyssä, kunnes rasvaa alkaa irrota. Älä kärvennä.
- Lisää pieneksi kuutioidut porkkana, selleri ja sipuli. Kuullota sekoittaen.
- Lisää jauheliha ja ruskista.
- Lisää tomaattipyree ja viini. Sekoita hyvin.
- Lisää maitoa hiljalleen pannulle koko ajan sekoittaen.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pannu kannella ja anna bolognesen porista hiljalleen 3-4 tuntia, välillä sekoittaen. Jos bolognese näyttää kuivuvan, lisää vähän maitoa.
- Tarjoile bolognesekastike tagliatellen tai fettuccinen kanssa (ei spagetin!). Viimeistele annos parmesaanijuustolla. Voit myös sekoittaa hieman voita ensin pastan joukkoon, sen jälkeen parmesaania ja lopuksi lisätä bolognesekastiketta.