Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa on monimuotoinen ruoka kautta maailman; se voi näyttää ja maistua monenlaiselta ja sitä tarjotaan monenlaisten lisäkkeiden kanssa. Nämä pihvit ovat yksinkertaisia tehdä ja ne sopivat mainiosti perunamuusin kanssa.

Neljälle

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattikastike

  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1 maustemitta sokeria

Koristeeksi

  • mustia oliiveja
  • tuoretta meiramia

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Valuta tomaatit ja säästä liemi. Paloittele tomaatit. Kiehauta lihaliemi ja tomaattien liemi, mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää tomaatinpalat ja siirrä sivuun.

2. Jauhelihapihvit: Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa jauheliha ja muna. Purista valkosipulinkynsi ja raasta sipuli suoraan jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita sileäksi mureketaikinaksi. Muotoile 8 pientä pihviä kostutetuilla käsillä.

3. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää joukkoon pihvit. Anna niiden kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Lisää oliivit ja anna niiden kuumentua. Koristele meiramilla.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit