Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa

Jauhelihapihvit tomaattikastikkeessa on monimuotoinen ruoka kautta maailman; se voi näyttää ja maistua monenlaiselta ja sitä tarjotaan monenlaisten lisäkkeiden kanssa. Nämä pihvit ovat yksinkertaisia tehdä ja ne sopivat mainiosti perunamuusin kanssa.

Neljälle

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattikastike

  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1 maustemitta sokeria

Koristeeksi

  • mustia oliiveja
  • tuoretta meiramia

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Valuta tomaatit ja säästä liemi. Paloittele tomaatit. Kiehauta lihaliemi ja tomaattien liemi, mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää tomaatinpalat ja siirrä sivuun.

2. Jauhelihapihvit: Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa jauheliha ja muna. Purista valkosipulinkynsi ja raasta sipuli suoraan jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita sileäksi mureketaikinaksi. Muotoile 8 pientä pihviä kostutetuilla käsillä.

3. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää joukkoon pihvit. Anna niiden kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Lisää oliivit ja anna niiden kuumentua. Koristele meiramilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.