Naudanjauhelihapihvit tomaattisalsalla
Arkiruokaa, jota syömme viisi kertaa viikossa, on hankalinta muunnella. Ruokalistalla on aina jauhelihaa, joten sen maustaminen juustokuminalla ja chilillä maistuu luultavasti koko perheelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g jauhelihaa
- ½ dl vettä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sipuli
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- voita paistamiseen
Tomaattisalsa
- 200 g tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta sipuli raastinraudalla. Kaada vesi jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mausta juustokuminalla, chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Purista mukaan valkosipuli ja lisää sipuli. Muotoile pihveiksi ja paista voissa.
2. Kuori, hienonna ja paista sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja keitä kokoon miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi ripauksella sokeria, jos tomaatit ovat happamia.
3. Tarjoile pihvit kastikkeen, perunan ja jonkin kasviksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka