Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä lihapullat maistuvat valkosipulilta ja saavat porista tomaattiliemessä. Ruokalaji tarjoillaan keitetyn riisin kera. Jos sinulla on kiire, voit valmistaa herkullisen kastikkeen ja lisätä siihen valmiita lihapullia. Silloin saat oikein nopeasti valmistuvan ruoan. Tarjoile riisin kera.

Neljälle

  • 450 g sian- tai naudanjauhelihaa
  • 1 kevyesti vatkattu kananmuna
  • 2-3 rkl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tomaattiliemi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 3 dl lihalientä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 kevätsipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita jauheliha, kananmuna, korppujauhot, suola, pippuri ja puolet valkosipulista. Muotoile taikinasta saksanpähkinän kokoisia palleroita. Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa ja paista lihapullia nopeasti, muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskistuneita.

2. Avaa tomaattipurkki ja leikkaa tomaatteja muutama ote saksilla. Kaada tomaatit liemineen pataan ja lisää loput valkosipulista. Sekoita ja paista varovaisesti miedolla lämmöllä muutama minuutti.

3. Lisää liemi ja soija. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja kääntele lihapullia muutaman kerran sinä aikana. Maista ja mausta. Laita lihapullat ja kastike lämpimälle vadille ja ripottele päälle viipaloitua kevätsipulia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat