Jauhelihatäytetyt kesäkurpitsat tomaattikastikkeella
Täytetyt kesäkurpitsat jauhelihalla ja vihanneksilla. Tarjoile tomaatticoncassén sekä keitetyn riisin tai perunoiden kera. Sauvasekoitin tai monitoimikone on hyvä apu tomaattikastiketta valmistaessasi.
Ainekset
- Neljälle
Kesäkurpitsat
- 2 kesäkurpitsaa
- 200 g naudan- tai sianjauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 1 porkkana
- 1 punainen paprika
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl lientä
- 1-2 maustemittaa chiliä
- suolaa ja valkopippuria
- 50 g juustoraastetta
Tomaattikastike
- 1 pieni keltasipuli
- 1 prk tomaattimurskaa
- muutama tippa viinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Raasta juusto. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, koverra pois siemenet ja säästä ne. Kuori sipuli, porkkana ja paprika. Hienonna sipuli, kuutioi paprika hienosti, raasta porkkana. Sekoita jauheliha ja vihannekset, sipuli sekä kesäkurpitsan siemenet.
2. Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista liha-kasvisseosta samalla sekoitellen 4-5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja liemi. Keitä 15-20 minuuttia. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja chilillä. Keitä kokoon kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.
3. Jaa täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi 275-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut ja pinta on kauniin värinen. Kuori ja hienonna sipuli tomaatticoncasséen. Sekoita tomaattimurska sauvasekoittimella sopivan karkeaksi kastikkeeksi, lisää sipuli. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile täytettyjen kesäkurpitsojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku