Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat
Täytetyt kesäkurpitsat voi valmistella aiemmin päivällä ja grillata, kun tulee sen aika. Kurpitsat voi myös valmistaa uunissa, mutta valmistusaika on tuolloin pidempi. Tämä ateria maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 8 pientä kesäkurpitsaa, n. 2 ½ cm paksuja
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl silputtua, tuoretta oreganoa
- 1 tl silputtua, tuoretta timjamia
- 100 g kiinteää vuohenjuustoa
- 2 rkl tuoreita, vaaleita leivänmuruja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tomaattikastike
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 5-6 keltaista tomaattia
- 5 rkl balsamiviinietikkaa
- 6 tuoretta basilikanlehteä
Valmistusohje
1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan, koverra pois pehmeä sisusosa ja säästä kuoret. Kuutioi kesäkurpitsan sisus pieniksi kuutioiksi. Silppua salottisipulit ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsakuutiot. Kypsytä kannen alla 5-8 minuuttia kunnes ainekset ovat pehmenneet.
2. Lisää mausteet, sekoita ja siirrä seos kulhoon. Murenna vuohenjuusto sekaan ja lisää leivänmurut, suolaa ja pippuroi seos. Sekoita kiinteäksi täytteeksi. Täytä jokainen kesäkurpitsakuori huolellisesti. Penslaa ne lopulla öljyllä ja grillaa esilämmitetyssä grillissä tai grillipannulla liedellä 12-15 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Kääntele niitä hieman silloin tällöin.
3. Tomaattikastike: Murskaa valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy miedolla lämmöllä, lisää valkosipuli ja keitä varovaisesti 5-8 minuuttia kunnes se on pehmennyt. Kuutioi tomaatit pieniksi ja lisää ne viinietikan ja basilikan kera valkosipulin sekaan, keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele kesäkurpitsat vadille, kaada kastike päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka