Bulgur-fetajuustotäytetyt kesäkurpitsat
Välipäivinä kannattaa laittaa jotakin vihreää ja kevyttä. Tarjoile friteerattujen oliivien kera, ja sinulla on juhlava kasvisruokalaji uudeksi vuodeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Kesäkurpitsat
- 4 kesäkurpitsaa
- 4 annosta bulguria
- 6 dl kasvislientä
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl hienonnettua basilikaa
- 100 g fetajuustoa
- 1 punasipuli
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Friteeratut oliivit
- 1 dl vehnäjauhoja + 2 rkl
- 1 dl olutta
- 1 tl leivinjauhetta
- 20 oliivia
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Friteeratut oliivit: Ravistele oliiveja ja 2 rkl vehnäjauhoja muovipussissa. Sekoita 1 dl vehnäjauhoja, olut ja leivinjauhe. Kuumenna frityyriöljy 190 asteeseen. Kasta oliivit frityyritaikinaan ja friteeraa ne kullanruskeiksi, muutama kerrallaan. Valuta talouspaperilla.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja leikkaa pois päät, koverra pois hedelmäliha. Kuori ja suikaloi punasipuli paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna puolet öljystä kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja bulgur. Lisää lientä vähän kerrallaan, kunnes kattilaan on muodostunut paksu massa.
3. Lisää basilika ja laita bulgurseos kulhoon. Murusta fetajuusto joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja täytä kesäkurpitsat seoksella. Laita päälle punasipulia. Penslaa öljyllä ja grillaa 12-15 minuuttia kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka