Chilillä maustetut kesäkurpitsarullat

Kaunista tarjottavaa kesäkurpitsasta.

Raaka-aineet

  • 4-5 pientä kesäkurpitsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • tuore chili, poista siemenet ja viipaloi ohueksi
  • pieni nippu ruohosipulia
  • 100 g vuohenjuustoa
  • tuoretta minttua
  • 2 kourallista rucolaa
  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

Leikkaa kesäkurpitsat terävällä veitsellä pitkittäin 20 nauhaksi, jotka ovat noin 5 mm paksuja. Sivele viipaleille oliiviöljyä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

Laita nauhat parilapannulle ja kypsennä molemmilta puolilta, kunnes niissä on parilan jäljet. Älä kypsennä liikaa, jotta rullat pysyvät kasassa kääriessä. Laita jäähtymään.

Kuumenna loput öljystä paistinpannussa, lisää chilit ja paista rapeiksi. Kuivaa talouspaperiin. Jos käytät ruohosipulia rullien sitomiseen, kiehauta vettä kattilassa, tipauta siihen ruohosipulit ja ota heti pois reikäkauhalla. Laita hetkeksi kylmään veteen. Nosta ruohosipulit kuivumaan talouspaperin päälle. Näin ne eivät katkea rullia sitoessa.

Levitä jokaiselle kesäkurpitsasiivulle noin 1 tl vuohenjuustoa. Laita päälle muutama mintunlehti, 2–3 chiliviipaletta ja hieman rucolaa. Rullaa varovasti kääröksi ja kiinnitä cocktailtikulla ja mahdollisesti ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.