Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäkurpitsa on hyvää ja edullista, ja täytettynä se maistuu vieläkin paremmalta!

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 2 isoa kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • ½ purjo
  • 50 g herkkusieniä
  • ½ punainen paprika
  • voita paistamiseen
  • 40 g linssejä
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • 2 dl keitettyä, jäähtynyttä riisiä

Kasvikset

  • ½ vihreä paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 1 porkkana
  • 50 g sokeriherneitä
  • pala purjoa

Tomaattikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 5 dl kasvislientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Punaisilla linsseillä on kaikkein lyhin keittoaika. Puhdista ja suikaloi purjo ja paprikanpuolikas. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne pienemmiksi. Kuullota purjo, sipuli ja paprika voissa yhtä aikaa herkkusienten kanssa.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin, koverra sisus lusikalla ja hienonna se. Sekoita hienonnettu kesäkurpitsan sisus, riisi, kasvikset ja linssit. Täytä kesäkurpitsa seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia.

3. Kuutioi paprikat, porkkana ja sokeriherneet. Puhdista ja viipaloi purjo. Sekoita kasvikset ja tarjoa täytetyn kesäkurpitsan ja tomaattikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa