"Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä

Kesäkurpitsaa voi täyttää monella tapaa. Tässä ruokalajissa täytämme kesäkurpitsaviipaleita voileivän tapaan. Viipaleet tarjoillaan paprikariisin ja tomaattikastikkeen kera.

Ainekset

  • Neljälle

Kesäkurpitsat

  • 2 kesäkurpitsaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 porkkana
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltasipuli
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Paprikariisi

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 1 punainen paprika
  • ½ tl suolaa

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ tl sokeria

Valmistusohje

1. Paprikariisi: Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi paprika pieniksi ja keitä ne riisin kanssa viimeiset 5 minuuttia keittoajasta. Mausta suolalla.

2. Tomaattikastike: Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan ja murusta joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomaattipyree ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa pituussuuntaan. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja ryöppää kesäkurpitsaviipaleet siinä nopeasti. Kuutioi porkkana, herkkusienet, paprika ja sipuli erittäin pieneksi. Hienonna persilja. Sekoita vihanneskuutiot, persilja ja tomaattipyree. Levitä seosta puolelle kesäkurpitsaviipaleista ja aseta loput kesäkurpitsaviipaleet seoksen päälle, jotta saat kerrosvoileipiä. Paista uunissa 15 minuuttia. Tarjoile paprikariisin ja tomaattikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!