"Kesäkurpitsavoileipä" paprikariisillä
Kesäkurpitsaa voi täyttää monella tapaa. Tässä ruokalajissa täytämme kesäkurpitsaviipaleita voileivän tapaan. Viipaleet tarjoillaan paprikariisin ja tomaattikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Kesäkurpitsat
- 2 kesäkurpitsaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 porkkana
- 10 tuoretta herkkusientä
- ½ punainen paprika
- ½ keltasipuli
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
Paprikariisi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 punainen paprika
- ½ tl suolaa
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
1. Paprikariisi: Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi paprika pieniksi ja keitä ne riisin kanssa viimeiset 5 minuuttia keittoajasta. Mausta suolalla.
2. Tomaattikastike: Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan ja murusta joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi, lisää tomaattipyree ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa pituussuuntaan. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja ryöppää kesäkurpitsaviipaleet siinä nopeasti. Kuutioi porkkana, herkkusienet, paprika ja sipuli erittäin pieneksi. Hienonna persilja. Sekoita vihanneskuutiot, persilja ja tomaattipyree. Levitä seosta puolelle kesäkurpitsaviipaleista ja aseta loput kesäkurpitsaviipaleet seoksen päälle, jotta saat kerrosvoileipiä. Paista uunissa 15 minuuttia. Tarjoile paprikariisin ja tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti