Thiebou Diene, kalaa kasvisriisipedillä

Tähän ruokalajiin voit hyvin käyttää pakastettuja lohen annospaloja. Monitoimikone tai sauvasekoitin on avuksi, mutta voit myös hienontaa kasvikset käsin.

Neljälle

  • 4 annospalaa lohifileetä
  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu sileälehtistä persiljaa
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 keltasipuli
  • 12 perunaa
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 1 munakoiso
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 4 tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista ja paloittele purjo. Laita purjo, valkosipuli, persilja, sitruunamehu, suola ja pippuri monitoimikoneeseen ja sekoita pyreeksi. Levitä pyree kalapaloille. Kuumenna öljyä padassa ja ruskista lohipaloja minuutti molemmin puolin.

2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi perunat ohuesti. Jaa kukkakaali ja parsakaali kimpuiksi, viipaloi munakoiso. Laita sipuli, peruna, kukkakaali, parsakaali ja munakoiso uuteen pataan.

Kaada päälle vesi, suola, tomaatit ja tomaattipyree. Keitä kannen alla 4 minuuttia. Nosta kasvikset padasta ja laita ne uuninkestävään vuokaan, asettele lohipalat vierelle. Peitä foliolla ja laita uuniin.

3. Lisää vettä pataan niin, että saat yhteensä 4 dl kasvislientä. Lisää riisi ja anna kiehua 20 minuuttia. Asettele riisi tarjoiluvadille ja kalat ja vihannekset riisin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.