Fleur de courgette
Pienissä kesäkurpitsoissa on usein hetken aikaa jäljellä keltainen, kaunis kukka. Ennen kuin se kuihtuu ja irtoaa, sen voi käyttää ruoanvalmistuksessa. Kesäkurpitsankukat säilytetään viileässä. Ne ovat erittäin herkkiä ja säilyvät korkeintaan vuorokauden.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 kesäkurpitsankukkaa
Täyte
- 50 g lohifileetä
- 2 rkl ranskankermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 10 kuorittua katkarapua
- 2 rkl hienoksi suikaloitua purjoa
- 2 tl hienonnettua ruohosipulia
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 tl sambal oelekia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 12 keitettyä jättikatkarapua
Valmistusohje
1. Jaa lohi pienemmiksi paloiksi, soseuta tasaiseksi taikinaksi tehosekoittimessa yhdessä ranskankerman kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna purjo ja katkaravut sekä ruohosipuli, kääntele mukaan lohiseokseen.
2. Kastike: Sekoita ranskankerma, sambal ja oregano kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita kesäkurpitsankukat varoen auki ja täytä ne nokareella täytettä. Laita täytetyt kukat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia. Asettele kolme kukkaa ja kolme jättikatkarapua joka lautaselle. Lusikoi päälle kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku