Joulukakku
Joululta tuoksuva ihanan pehmeä piparkakku ja kruununa valkoista marenkirouhetta. Tämä satumainen jälkiruoka on todellinen joulu-unelma!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakku
- 2½-3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- ½ rkl kanelia
- ½ rkl jauhettua neilikkaa
- 3/4 tl inkivääriä
- ½ rkl ruokasoodaa
- 3/4 dl siirappia
- 2½ dl piimää
- 1 dl voisulaa
- 6 marenkia
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita jauhot, sokeri, kaneli, neilikka, inkivääri ja ruokasooda. Sulata voi ja kaada siirapin joukkoon. Sekoita voi-siirappiseos kuivien ainesten joukkoon. Lisää piimä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista kakkua noin 45 minuuttia ja tarkasta kypsyys tikulla. Jos tikku on kostea, paista vielä hetki. Ota kakku uunista ja kumoa tarjoiluvadille. Rouhi marengit ja ripottele kakun päälle. Siivilöi pinnalle vielä hieman kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku