Joulukakku
Joululta tuoksuva ihanan pehmeä piparkakku ja kruununa valkoista marenkirouhetta. Tämä satumainen jälkiruoka on todellinen joulu-unelma!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakku
- 2½-3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- ½ rkl kanelia
- ½ rkl jauhettua neilikkaa
- 3/4 tl inkivääriä
- ½ rkl ruokasoodaa
- 3/4 dl siirappia
- 2½ dl piimää
- 1 dl voisulaa
- 6 marenkia
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita jauhot, sokeri, kaneli, neilikka, inkivääri ja ruokasooda. Sulata voi ja kaada siirapin joukkoon. Sekoita voi-siirappiseos kuivien ainesten joukkoon. Lisää piimä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista kakkua noin 45 minuuttia ja tarkasta kypsyys tikulla. Jos tikku on kostea, paista vielä hetki. Ota kakku uunista ja kumoa tarjoiluvadille. Rouhi marengit ja ripottele kakun päälle. Siivilöi pinnalle vielä hieman kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras