Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taateli-rusinakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän marokkolaisen kakun alkuperäisreseptissä käytetään tuoreita taateleita. Jos niitä ei ole saatavilla, voi aivan yhtä hyvin käyttää kuivattuja taateleita. Tarjoile jälkiruokana tai kahvipöydässä.

1 kakku

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl hienonnettuja taateleita
  • ½ dl rusinoita
  • ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 100 g voita
  • korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon hedelmät ja pähkinät.

2. Sekoita hedelmä-jauhoseos munavaahtoon. Sulata voi ja sekoita taikinaan.

3. Voitele kakkuvuoka voilla ja leivitä huolellisesti korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna sen jäähtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku