Taateli-rusinakakku
Tämän marokkolaisen kakun alkuperäisreseptissä käytetään tuoreita taateleita. Jos niitä ei ole saatavilla, voi aivan yhtä hyvin käyttää kuivattuja taateleita. Tarjoile jälkiruokana tai kahvipöydässä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakku
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl hienonnettuja taateleita
- ½ dl rusinoita
- ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
- 100 g voita
- korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon hedelmät ja pähkinät.
2. Sekoita hedelmä-jauhoseos munavaahtoon. Sulata voi ja sekoita taikinaan.
3. Voitele kakkuvuoka voilla ja leivitä huolellisesti korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna sen jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku