Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joulun sherrysilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tilkka sherryä ja tomaattimehua antavat tälle sillisäilykkeelle makua. Sherrysilli näyttää mukavalta joulupöydässä punaisuudessaan. Ja se on lisäksi hyvää. Lientä ei tarvitse keittää, se vain sekoitetaan.

Neljälle

  • 4 valutettua sillifileetä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 punasipuli viipaleina
  • 1 pieni porkkana viipaleina
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl kuivaa sherryä
  • ½ dl tomaattimehua

Valmistusohje

1. Sekoita etikkaliemi etikasta, kidesokerista, vedestä, tomaattimehusta ja sherrystä. Sekoita kunnolla niin että sokeri liukenee. Mausta maustepippureilla ja laakerinlehdellä.

2. Laita hyvin valutetut sillifileet liemeen. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

3. Paloittele silli ja koristele hienonnetulla punasipulilla, porkkanalla ja murskatuilla maustepippureilla.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli