Joulun sherrysilli

Tilkka sherryä ja tomaattimehua antavat tälle sillisäilykkeelle makua. Sherrysilli näyttää mukavalta joulupöydässä punaisuudessaan. Ja se on lisäksi hyvää. Lientä ei tarvitse keittää, se vain sekoitetaan.

Neljälle

  • 4 valutettua sillifileetä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 punasipuli viipaleina
  • 1 pieni porkkana viipaleina
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl kuivaa sherryä
  • ½ dl tomaattimehua

Valmistusohje

1. Sekoita etikkaliemi etikasta, kidesokerista, vedestä, tomaattimehusta ja sherrystä. Sekoita kunnolla niin että sokeri liukenee. Mausta maustepippureilla ja laakerinlehdellä.

2. Laita hyvin valutetut sillifileet liemeen. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

3. Paloittele silli ja koristele hienonnetulla punasipulilla, porkkanalla ja murskatuilla maustepippureilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.