Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea lasimestarinsilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on pikaversio klassisesta lasimestarinsillistä. Siihen käytetään kokonaista, ruodollista silliä, tämä versio on helpompi syödä.

Kahdelle

  • 1 prk liotettuja sillifileitä
  • 1 pieni pala tuoretta piparjuurta
  • 1 porkkana
  • 2 pientä punasipulia
  • 15 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 5 kokonaista mausteneilikkaa
  • 4 pientä laakerinlehteä

Liemi

  • 5 rkl etikkaa
  • 3 dl vettä
  • ¾ dl sokeria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Punnitse sillifileet ennen säilömistä, niin tiedät, kuinka paljon voit syödä (100-150 g). Huuhtele fileet kylmässä vedessä ja valuta. Paloittele sillit, viipaloi piparjuuri, porkkana ja sipulit ohuesti ja lado sitten kaikki ainekset sekä mausteet kulhoon.

2. Sekoita vesi, etikka ja sokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi.

3. Anna liemen jäähtyä ja kaada se sitten sillien päälle. Anna sillien vetäytyä n. 1 vuorokausi ennen kuin tarjoilet ne, ripottele päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa, 50 g niille jotka laihduttavat, muille niin paljoin kuin he haluavat.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli