Raikas sitruunasilli
Julkaistu
Tässä silliliemi on tehty sitruunasta eikä etikasta. Se antaa raikkaan, erinomaisen maun.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 4 liotettua, suolaista sillifileetä
- 2 sitruunaa
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- 1 punasipuli
- ½ purjo
- 1 nippu tilliä
- 1 pieni laakerinlehti
- 2 tl kokonaisia maustepippureita
- 3 mausteneilikkaa
Valmistusohje
1. Purista sitruunoista mehu. Kuumenna sitruunamehu, vesi ja sokeri kiehuvaksi, anna liemen jäähtyä.
2. Viipaloi sipuli ja purjo. Leikkaa sillifileet 1 ½-2 cm levyisiksi, viistoiksi paloiksi.
3. Lado sillipaloja, sipulia, purjoa, tilliä ja mausteita purkkiin. Kaada liemi päälle.
4. Anna maustua kylmässä 1-2 vuorokautta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka