1. Perkaa ja suomusta silli huolellisesti, poista evät, mutta älä nahkaa ja selkäruotoa. Leikkaa poikittain 2 cm paloiksi ja pane palat kylmään veteen noin 12 tunniksi. Tarkista suola välillä maistamalla.
2. Sekoita kattilassa vesi, väkiviinaetikka, maustepippuri ja sokeri. Lisää mausteneilikat ja laakerinlehdet. Kiehauta liemi ja jätä viideksi minuutiksi hautumaan. Anna liemen jäähtyä.
3. Nosta sillipalat vedestä ja valutta huolellisesti. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipalat, purjo, sipuli, porkkanat ja piparjuuri. Kaada päälle jähmettynyt mausteliemi ja anna maustua jääkaapissa pari päivää. Ripottele ennen tarjoilua purkkiin hienonnettua tilliä. Lasimestarinsilli säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa.