Sherrysilli näyttää mukavalta joulupöydässä punaisen värinsä ansiosta. Ja sitä paitsi se on hyvää. Liemi vain sekoitetaan, sitä ei tarvitse keittää.

Neljälle

  • 4 liotettua sillifileetä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 3 dl tomaattimehua
  • 1 punasipuli viipaleina
  • 1 pieni porkkana viipaleina
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl kuivaa sherryä

Valmistusohje

1. Sekoita etikkaliemi etikasta, sokerista, vedestä, tomaattimehusta ja sherrystä. Sekoita kunnolla, jotta sokeri liukenee. Mausta maustepippureilla ja laakerinlehdellä.

2. Laita hyvin valutetut sillifileet liemeen. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

3. Paloittele sillit ja koristele hienonnetulla punasipulilla, porkkanalla ja rouhituilla maustepippureilla.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli