Gunillan maustesilli
Perinteinen maustesilli käy kesälounaaksi uusien perunoiden kanssa, pikkulisäkkein alkuruoaksi ja tietenkin noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 8 liotettua sillifileetä
- 2 punasipulia
- 1 porkkana
- 15 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
Liemi
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Tarjoiluun
- punasipulisuikaleita
- 2 maustepippuria rouheena
Valmistusohje
1. Keitä etikka, sokeri ja vesi ja anna liemen jäähtyä, pane sitten kylmään.
2. Leikkaa hyvin valutetut sillifileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kerrostele silliä, sipulia ja porkkanaa lasipurkkiin. Ripottele joukkoon pippurit ja laita purkkiin laakerinlehti. Kaada päälle kylmä liemi ja pane kylmään yön yli.
3. Tarjoile silli uusien punasipulisuikaleiden ja parin murskatun maustepippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa