Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gunillan maustesilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen maustesilli käy kesälounaaksi uusien perunoiden kanssa, pikkulisäkkein alkuruoaksi ja tietenkin noutopöytään.

Kahdeksalle

  • 8 liotettua sillifileetä
  • 2 punasipulia
  • 1 porkkana
  • 15 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Tarjoiluun

  • punasipulisuikaleita
  • 2 maustepippuria rouheena

Valmistusohje

1. Keitä etikka, sokeri ja vesi ja anna liemen jäähtyä, pane sitten kylmään.

2. Leikkaa hyvin valutetut sillifileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kerrostele silliä, sipulia ja porkkanaa lasipurkkiin. Ripottele joukkoon pippurit ja laita purkkiin laakerinlehti. Kaada päälle kylmä liemi ja pane kylmään yön yli.

3. Tarjoile silli uusien punasipulisuikaleiden ja parin murskatun maustepippurin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli