Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jounin karjalanpiirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jounin karjalanpiirakat nautitaan tyylipuhtaasti voisulan kera.

Puurotäyte

  • 2 ½ dl vettä
  • 3 dl riisiä
  • 1 l punaista maitoa
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa

Kuoritaikina

  • 3 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl ruisjauhoja

Lisäksi

  • voisulaa

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito. Hauduttele kypsäksi noin tunnin ajan. Lisää voi ja mausta suolalla.

Sekoita vesi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa, niin että taikinaan tulee sitkoa. Lisää sitten ruisjauhot.

Muotoile käsin taikinasta pitkä pötkö ja pilko se veitsellä paloiksi. Ajele palat piirakkapulikalla pyöreiksi ja ohuiksi levyiksi. Laita alustalle vähän ruis- ja vehnäjauhosekoitusta, ettei taikina tartu kiinni. Lisää keskelle reilu ruokalusikallinen riisitäytettä. Taita molemmat reunat kohti keskustaa niin, että täytettä jää näkyviin noin 1 ½ cm:n leveydeltä. Rypytä kiinni peukalolla ja etusormella.

Paista 300-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Voitele voisulalla.

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpiirakka