Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Karjalanpiirakat
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennen jakson tekninen tehtävä oli valmistaa perinteisiä karjalanpiirakoita.
Ainekset (15-20 kpl)
Kuoritaikina
- Kylmää vettä 200 g
- Ruisjauhoja 260 g
- Vehnäjauhoja 40 g
- Rypsiöljy 30 g
- Suolaa n. 1tl
Riisipuuro
- Vettä 180 g
- Puuroriisiä 130 g
- Täysmaitoa 550 g
- Suolaa reilu 1 tl
- Voi 45 g
- Voiteluun: Sulatettua voita
Valmistusohje
Valmista riisipuuro;
Kiehauta vesi ja lisää sinne riisit. Anna kiehua noin 10 minuuttia.Lisää maito ja hauduta puuro kypsäksiLisää suola ja voi. Tarkista maku.Jäähdytä puuro.
Valmista kuoritaikina sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään.
Valmista karjalanpiirakat.
Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Voitele paiston jälkeen piirakat sulatetulla voilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"