Kauraryynit, vehnänlese ja grahamjauho tekevät tästä helposti leivottavasta leivästä sekä terveellistä että täyttävää. Jos haluat leivästä vielä mehukkaampaa, kaada ensin kiehuvaa vettä kauraryynien päälle ja liuota hiiva siihen, kun ryyniseos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.

16-20 palaa

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 1/4 dl rypsiöljyä
  • 2 dl kauraryynejä
  • 4 dl vehnänleseitä
  • 4 dl grahamjauhoa
  • 5-6 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa,että muodostuu joustava taikina. Vaivaa, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Alusta taikinaa leivinpöydällä ja kauli sitten leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy papereineen uunipannulle. Merkitse taikinaan ruudut taikinapyörällä tai veitsellä. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Murra paloiksi ja jäähdytä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä