Terveysleipä
Kauraryynit, vehnänlese ja grahamjauho tekevät tästä helposti leivottavasta leivästä sekä terveellistä että täyttävää. Jos haluat leivästä vielä mehukkaampaa, kaada ensin kiehuvaa vettä kauraryynien päälle ja liuota hiiva siihen, kun ryyniseos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
16-20 palaa
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- ½ rkl suolaa
- ½ dl siirappia
- 1/4 dl rypsiöljyä
- 2 dl kauraryynejä
- 4 dl vehnänleseitä
- 4 dl grahamjauhoa
- 5-6 dl erikoisvehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa,että muodostuu joustava taikina. Vaivaa, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Alusta taikinaa leivinpöydällä ja kauli sitten leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy papereineen uunipannulle. Merkitse taikinaan ruudut taikinapyörällä tai veitsellä. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Murra paloiksi ja jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa