Raejuustoiset pinaattipiiraat
Piiraat ovat mainiota retkiruokaa. Ne pysyvät hyvin koossa eivätkä tahraa ja tahmaa, kuten voileivät. Voit leipoa ja pakastaa ne etukäteen. Ota piiraat pakastimesta aamulla, niin ne ovat juuri sopivia, kun on retkilounaan aika.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Täyte
- 500 g tuoretta pinaattia
- 250 g raejuustoa
- 1 muna
Piirastaikina
- 3 dl maitoa
- 1 rkl öljyä
- 25 g hiivaa (1/2 pakettia)
- 1 tl suolaa
- 6 1/2 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Taikina: lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murusteltu hiiva, lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot nesteeseen ja vaivaa voimakkaasti sileäksi taikinaksi 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Kohota taikina leivinliinan alla lähes kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
2. Suikaloi pinaatinlehdet ja sekoita niihin raejuusto ja muna. Jaa taikina 16 palaseen. Kauli kukin pala noin teevadin kokoiseksi pyöryläksi ja nosta nokare täytettä jokaisen keskelle. Taita pyörylät kahtia ja nipistele reunat yhteen.
3. Anna piiraiden nousta vielä 30 minuuttia paistopellillä. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele nousseet piiraat vatkatulla munalla. Paista 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa