Raejuustoiset pinaattipiiraat

Piiraat ovat mainiota retkiruokaa. Ne pysyvät hyvin koossa eivätkä tahraa ja tahmaa, kuten voileivät. Voit leipoa ja pakastaa ne etukäteen. Ota piiraat pakastimesta aamulla, niin ne ovat juuri sopivia, kun on retkilounaan aika.

Ainekset

  • 4 hengelle

Täyte

  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 250 g raejuustoa
  • 1 muna

Piirastaikina

  • 3 dl maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • 25 g hiivaa (1/2 pakettia)
  • 1 tl suolaa
  • 6 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Taikina: lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murusteltu hiiva, lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot nesteeseen ja vaivaa voimakkaasti sileäksi taikinaksi 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Kohota taikina leivinliinan alla lähes kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

2. Suikaloi pinaatinlehdet ja sekoita niihin raejuusto ja muna. Jaa taikina 16 palaseen. Kauli kukin pala noin teevadin kokoiseksi pyöryläksi ja nosta nokare täytettä jokaisen keskelle. Taita pyörylät kahtia ja nipistele reunat yhteen.

3. Anna piiraiden nousta vielä 30 minuuttia paistopellillä. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele nousseet piiraat vatkatulla munalla. Paista 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!