Aamiaissämpylät
Näitä helposti leivottavia aamiaissämpylöitä on vaikea vastustaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
25-30 kpl
- 50 g voita
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 12-13 erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kidesokeria
- 1 kananmuna penslaukseen
- 2 tl kokonaisia kuminansiemeniä
Valmistusohje
1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37 asteeseen. Murusta hiiva kulhoon, lisää hieman taikinanestettä ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput taikinanesteestä. Yhdistä 12 dl jauhoja, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan nesteeseen. Työstä voimakkaasti notkeaksi taikinaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa kevyesti. Tarvittaessa voit lisätä vielä desilitran jauhoja. Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile ne pitkoiksi. Leikkaa jokainen pitko 10 palaan ja muotoile pyöreiksi sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperille pellille, kohota liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
3. Penslaa sämpylät vatkatulla munalla ja ripottele päälle kuminansiemeniä. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"