Juhlakakku - samppanjaa ja mansikoita
Tähtikondiittori, Ph7:n omistajan Toni Rantalan ohjein syntyy varsinainen juhlakakku, jossa muun muassa shamppanjaa ja mansikoita ja sisällä jopa pieni lahja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- kakkupohja
- vaaleanpunaista marsipaania
- mansikkahilloa
- vaniljakreemiä
- mansikoita
- shamppanjaa
Peruskakkupohja Toni Rantalan opein
- 500 g (noin 25 kpl) kananmunan keltuaisia
- 350 g (noin 4 dl) sokeria
- 750 g (noin 19 kpl) kananmunan valkuaisia
- 430 g (noin 5 dl) sokeria
- 800 g (noin 12 dl) vehnäjauhoja
Valmistusohje
MTV3 Huomenta Suomen keittiössä puhutaan lähestyvien merkkipäivien kunniaksi kakuista ja erityisesti niiden koristeluista.
Peruskakkupohjan ohjeet - katso videolta!
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään keltuais-sokerivaahto ja valkuais-sokerivaahto.
Loppuohjeet videolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku