Juhlakakku - samppanjaa ja mansikoita

Tähtikondiittori, Ph7:n omistajan Toni Rantalan ohjein syntyy varsinainen juhlakakku, jossa muun muassa shamppanjaa ja mansikoita ja sisällä jopa pieni lahja.

Ainekset

  • kakkupohja
  • vaaleanpunaista marsipaania
  • mansikkahilloa
  • vaniljakreemiä
  • mansikoita
  • shamppanjaa

Peruskakkupohja Toni Rantalan opein

  • 500 g (noin 25 kpl) kananmunan keltuaisia
  • 350 g (noin 4 dl) sokeria
  • 750 g (noin 19 kpl) kananmunan valkuaisia
  • 430 g (noin 5 dl) sokeria
  • 800 g (noin 12 dl) vehnäjauhoja

Valmistusohje

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä puhutaan lähestyvien merkkipäivien kunniaksi kakuista ja erityisesti niiden koristeluista.

Peruskakkupohjan ohjeet - katso videolta!

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään keltuais-sokerivaahto ja valkuais-sokerivaahto.

Loppuohjeet videolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!