Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juhlakakku - samppanjaa ja mansikoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähtikondiittori, Ph7:n omistajan Toni Rantalan ohjein syntyy varsinainen juhlakakku, jossa muun muassa shamppanjaa ja mansikoita ja sisällä jopa pieni lahja.

Ainekset

  • kakkupohja
  • vaaleanpunaista marsipaania
  • mansikkahilloa
  • vaniljakreemiä
  • mansikoita
  • shamppanjaa

Peruskakkupohja Toni Rantalan opein

  • 500 g (noin 25 kpl) kananmunan keltuaisia
  • 350 g (noin 4 dl) sokeria
  • 750 g (noin 19 kpl) kananmunan valkuaisia
  • 430 g (noin 5 dl) sokeria
  • 800 g (noin 12 dl) vehnäjauhoja

Valmistusohje

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä puhutaan lähestyvien merkkipäivien kunniaksi kakuista ja erityisesti niiden koristeluista.

Peruskakkupohjan ohjeet - katso videolta!

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään keltuais-sokerivaahto ja valkuais-sokerivaahto.

Loppuohjeet videolla.

Tuoreimmat aiheesta

Kakkupohja