Koko Suomi leipoo: Vegaaninen vihreäkuulakakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja
- Ruokavalio: Vegaaninen
Kakkupohja
- 6 dl vehnäjauhoja
- 5 ¼ dl sokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl kaakaojauhetta
- Minttusuklaapaloja
- 3 dl rypsiöljyä
- 3 dl vettä
Kuorrute
- Kauravispiä
- Tomusokeria
- tilkka glögiä tai muuta jouluista maustetta
Kostutus
- Glögi
Koristelu
- Sokerimassatähti
- Värikkäitä karkkeja
- Vihreitä kuulia
- Tonin valmistamia koristeita
Valmistusohje
OHJE: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Paista taikinaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä kakkulevy. Leikkaa kakkupohja kuusen muotoon. Valmista kuorrutus vaahdottamalla kauravispi. Makeuta tomusokerilla ja glögillä. Voit kostuttaa pohjaa glögillä. Levitä kuorrutus kakkulevylle. Koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku