Koko Suomi leipoo: Vegaaninen vihreäkuulakakku

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JOULUJAKSO_BEAUTYSHOTS_TAIDONNAYTE_IDA_GRONLUND_KUVA_ANNA_GREUS

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennessä jaksossa leivottiin jouluherkkuja

Kakkupohja

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 5 ¼ dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3 dl kaakaojauhetta
  • Minttusuklaapaloja
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä

Kuorrute

  • Kauravispiä
  • Tomusokeria
  • tilkka glögiä tai muuta jouluista maustetta

Kostutus

  • Glögi

Koristelu

  • Sokerimassatähti
  • Värikkäitä karkkeja
  • Vihreitä kuulia
  • Tonin valmistamia koristeita

Valmistusohje

OHJE:  Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Paista taikinaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Jäähdytä kakkulevy. Leikkaa kakkupohja kuusen muotoon. Valmista kuorrutus vaahdottamalla kauravispi. Makeuta tomusokerilla ja glögillä. Voit kostuttaa pohjaa glögillä. Levitä kuorrutus kakkulevylle. Koristele.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!