Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle
Valmistaudu makuelämykseen, jonka tuottavat huippukokin suosituimmat jälkiruokareseptit. Valloittava suklaakakku ja kirpeä sitruunatorttu vievät kielen mennessään.
Ainekset
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 140 g tomusokeria
- 6 kananmunan keltuaista
- 360 g vehnäjauhoja
Suklaakakku
- 200 g tummaa suklaata (70 %)
- (tomusokeria 20–50 g)
- 200 g kuumaa kermaa
- 1 kananmuna
- 80 g kylmää maitoa
- (notkistettua voita 20 g)
Sitruunatorttu
- 6 kananmunaa
- 250 g kidesokeria
- 4 sitruunan kuoret ja mehu
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
Vaahdota notkistettu voi ja tomusokeri yleiskoneessa. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lopputuloksena pitäisi olla täysin tasainen, vaaleankeltainen tahna.
Lisää ⅔ jauhoista nopeasti sekoittaen, varo sitkoa! Lisää loput jauhot nopeasti käsin. Huom! Mitä vähemmän työstät taikinaa, sen parempi, mutta muista, että lopputuloksen on silti oltava täydellisen tasainen.
Kauli taikina valmiiksi kauttaaltaan tasaiseksi ja laita kaulittu levy jääkaappiin 20 minuutiksi odottamaan. Laita taikina vuokaan vasta sen jälkeen ja vielä kerran 20 minuutiksi jääkaappiin jäähtymään ja odottamaan.
Pohja paistetaan ensi valmiiksi, 13–17 minuuttia 160 asteessa.
Suklaakakku: Laita suklaa (+ tomusokeri) astiaan, kaada kiehuva kerma päälle. Älä vatkaa vispilällä, vaan sulata rauhallisesti käännellen suklaata kerman sekaan, kunnes seos on kiiltävää ja tasaista. Tomusokeria voi laittaa oman maun mukaan 20–50g, mutta se on laitettava samaan aikaan suklaan kanssa kerman joukkoon.
Lisää sekaan muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita. Lisää vielä notkistettu voi ja sekoita. Voi ei ole välttämätön, mutta se takaa suklaakakulle kiiltävän pinnan.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 110 asteessa 15–20 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljajäätelön, crème anglaisen tai mustaherukkasorbetin kanssa.
Sitruunatorttu: Vatkaa munat tasaiseksi massaksi sokerin kanssa. Lisää sitruunan kuori raastettuna ja ranskankerma, sekoita tasaiseksi. Lisää sitruunan mehu. Voit halutessasi siivilöidä massasta pois sitruunan kuoret.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 130–150 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa sitruunakakku esim. vadelmasorbetin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa